Novosti, Popularizacija znanosti

Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici

Suradnici IMI-ja sudjelovali su na VIII. znanstveno-stručnom skupu “Osnaživanje potencijala za preventivne aktivnosti u zajednici” održanom na Filozofskom fakultetu u Osijeku, 13. – 15. veljače 2020.

U sekciji skupa Predstavljanje knjiga prezentirana je znanstveno-stručnu djelatnost i popularizacijske aktivnosti IMI-ja te je predstavljen sadržaj nove tiskane publikacije IMI-ja Znanstveni dalekozor, zbirke radova za popularizaciju znanosti (dr. sc. Sanja Stipičević, urednica). Sudionicima skupa su nakon predstavljanja podijeljeni primjerci publikacije.

U sklopu tematskog simpozija IMI-ja “Od znanstvenih istraživanja do preventivnih aktivnosti” (voditeljica: Sanja Stipičević) suradnici su održali pet predavanja s naglaskom na preporuke za preventivno djelovanje:

  • Zdravo spavanje i zdrava budnost u adolescenciji (doc. dr. sc. Adrijana Bjelajac)
  • Procjena unosa esencijalnih i toksičnih elemenata konzumacijom morske ribe u žena reprodukcijske dobi u Hrvatskoj (dr. sc. A. Sulimanec Grgec)
  • Bolesti kože povezane s radom i njihova prevencija u strukovnim školama (prim. dr. sc. Jelena Macan)
  • Preporod znanosti o kanabisu (dr. sc. Suzana Žunec)
  • Prevencija otrovanja djece edukacijom roditelja u vrtićima (dr. sc. Željka Babić).

Svrha organizacije ovog skupa bila je okupiti stručnjake različitih profila i široku paletu različitih tema o osnaživanju potencijala za različite preventivne aktivnosti u zajednici te ujedno povezati stručnjake uključene u brojne preventivne aktivnosti za dobrobit pojedinaca i zajednice.

Više o skupu: http://www.ffos.unios.hr/psihologija/prevencijauzajednici2020/