Novosti, Popularizacija znanosti

IMI na “Sveučilišnom tjednu karijera” u Osijeku

U sklopu događanja “Sveučilišni tjedan karijera”, koji je na Odjelu za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku održan 14. svibnja 2019.,  IMI-jevi su znanstvenici (dr. sc. Mirta Milić, dr. sc. Ivana Vrhovac Madunić, dr. sc. Dean Karaica i dr. sc. Sanja Stipičević) predstavili istraživačke potencijale Instituta, s naglaskom na teme istraživanja iz područja biologije, kemije i toksikologije, te mogućnosti izrade kvalifikacijskih radova i zapošljavanja novog znanstvenog kadra.

Posjetitelji, studenti svih godina studija biologije, na info pultu IMI-ja dobili su brojne korisne informacije u vezi cjeloživotnog obrazovanja i razvoja znanstvenoistraživačke karijere biologa na Institutu, a cjelokupni rad Instituta bio je prikazan video prezentacijom te različitim tiskanim materijalima (roll-up banner, časopis Priroda – brojevi br. 5-6/17. i 7-8/17, posvećeni temama istraživanja na IMI-ju, odabrani brojevi institutskog časopisa Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, zbornik Znanstvena svakodnevica, letci, tematski poster). U Science caffe-u, održanom u kampusu Sveučilišta, održane su tri prezentacije: Predstavljanje IMI-ja i mogućnosti suradnje (S. Stipičević), Genetička toksikologija na IMI-ju (M. Milić) i Molekularna toksikologija na IMI-ju (I. Vrhovac Madunić).

Događanje je posjetilo preko stotinu studenata dok je predavanja i okrugle stolove poslušalo njih 80-ak. Cilj manifestacije bio je osnaživanje sprege između Sveučilišta i tržišta rada, upoznavanje studenata s mogućnostima budućeg zapošljavanja i motiviranje studenata na razvitak svojih karijernih puteva.

Više o događanju: http://www.biologija.unios.hr/razvoj-karijera/.