Događanja, Novosti

IMI na Danu karijera WISe

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizirao je 7. studenoga 2018. Dan karijera pod nazivom „WorkIn’ Science“ (WISe). Cilj manifestacije bio je olakšati studentima svih odsjeka PMF-a prvi korak izlaska na tržište rada.

Pedesetak poslodavaca studentima je prezentiralo potencijalna radna mjesta koja su vezana uz njihov studij te pružilo informacije o mogućnostima zaposlenja. Među njima, na promotivnom štandu IMI-ja studenti su se informirali o djelatnostima Instituta i temama istraživanja te o načinu poslovanja i zapošljavanja istraživačkog kadra. Interes studenata biologije, kemije i fizike za obavljanje stručne prakse i diplomskih radova na IMI-ju, kao i za zapošljavanje doktoranada i stručnih suradnika bio je iznimno velik, a većina studenata se tada prvi puta susrela s imenom Instituta. Studentima su tom prigodom dijeljeni promotivni letci i publikacije za popularizaciju tema istraživanja na Institutu (časopis Priroda – brojevi u cijelosti posvećeni radu Instituta i Znanstvena svakodnevica), a pažnju je privlačio i video o Institutu Spreman za let radi brige za svijet“.

Posterom i predavanjem predstavljene su teme istraživanja dvaju uspostavnih projekata koje će od 2018. do 2023. godine financirati HrZZ, kao i potrebe za prijavu diplomanata i doktoranada koji bi se uključili u provedbu tih projekata. Predavanje pod naslovom „Mehanizam toksičnosti ksenobiotika i potencijalnih lijekova” održao je doktorand Antonio Zandona.

Institut su na Danu karijera predstavljali: Antonio Zandona, Mihaela Justić, dr. sc. Marija Surić Mihić, dr. sc. Maja Katalinić i dr. sc. Sanja Stipičević (koordinatorica).

Poveznice: