Mediji, Novosti

Projekt obnove i dogradnje Instituta u novom izdanju Globusa

U prvom broju Globusa za veljaču 2018. pobliže je objašnjen projekt rekonstrukcije i dogradnje Instituta posredstvom projekta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kako pojašnjavaju ravnateljica Instituta prof. dr. sc. Ana Lucić Vrdoljak i pomoćnik ravnateljice za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Radovan Fuchs, provedba projekta napokon će omogućiti Institutu infrastrukturu koju zaslužuje u skladu sa svojim sadašnjim značajem za znanost Republike Hrvatske kao i bogatom 70-ogodišnjom poviješću.

Naglašena znanstvena multidisciplinarnost Instituta, ali i službe koje obavljaju stručnu djelatnost (poput npr. Jedinice za higijenu okoliša koja vrši praćenje kvalitete zraka u RH, Ovlaštenog stručno tehničkog servisa za obavljanje poslova zaštite od ionizirajućeg zračenja, Centra za kontrolu otrovanja, itd.) dobit će priliku dati još veći doprinos kvaliteta života hrvatskih građana.

Vjeruje se da će doseg rečenog doprinosa sezati i izvan granica RH i učiniti Institut znanstvenoistraživačko-stručnim centrom od značaja za širu regiju.

Članak možete pročitati u nastavku ili na poveznici.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab