Novosti, Ostalo

OBAVIJEST – dostupnost telefonske savjetodavne službe Centra za kontrolu otrovanja

Telefonska služba Centra za kontrolu otrovanja (CKO) Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu dostupna je zdravstvenim djelatnicima i javnosti 0-24h svaki dan na telefonskom broju 01 2348 342 za informiranje o ispravnom postupanju u slučaju otrovanja. Ako je uzrok kemijski proizvod, npr. sredstvo za čišćenje, za osobnu higijenu, sredstvo za zaštitu bilja itd., uvijek kad je to moguće imajte pri ruci originalno pakiranje proizvoda kako biste nam mogli dati potrebne informacije o točnom nazivu, sastavu i dozi.

U slučaju da je u trenutku Vašeg poziva druga konzultacija već u tijeku, molimo Vas pokušajte ponovno za nekoliko minuta nazvati broj CKO-a.

U slučaju da više puta niste mogli stupiti u telefonski kontakt s djelatnikom CKO-a, pokušajte nazvati s drugog uređaja. Molimo o tehničkim poteškoćama obavijestite CKO na mail cko@imi.hr, pri tome molimo navedite vrijeme kada ste zvali i Vašeg telekomunikacijskog operatera, da bismo mogli istražiti uzrok problema.

Mogući periodi nedostupnosti telefonske službe CKO-a zbog izvanrednih razloga bit će objavljeni na mrežnoj stranici Instituta.

U ime Centra za kontrolu otrovanja:

Voditeljica Centra dr. sc. Željka Babić, mag. pharm.