Novosti, Popularizacija znanosti

IMImobil u Đurđevcu

U petak, 21. svibnja 2021., IMImobil s Antonijom Sulimanec Grgec, Marijom Dvoršćak, Karlom Jagić i Sanjom Stipičević uputio se u Đurđevac, u posjet Osnovnoj školi Đurđevac.

Tamo su ih dočekali veseli učenici četvrtih razreda i njihove učiteljice. Za njih su naše djelatnice pripremile i izvele tri radionice iz kemije pod naslovom „Pričati o vodi, uvijek je u modi”, odnosno o svojstvima vode važnima za život. Zbog epidemioloških mjera, radionice su održane za svaki razred zasebno: dvije radionice na školskom igralištu, a treća u školskoj dvorani.

Učenici su za radionice pripremili prekrasnu scenografiju – instalacije o svijetu u vodi, podmorju, vodi u svemiru,… šareno i kao živo, bravo!

Osim učeničkih radionica, Antonija i Marija održale su i dva predavanja za nastavnike s temama:

a Sanja je ukratko predstavila i ostale teme istraživanja i djelatnosti Instituta. Nastavnicima su tom prigodom podijeljene promotivne zbirke radova autora iz Instituta (Znanstvena svakodnevica, Znanstveni dalekozor i prigodni brojevi časopisa Priroda posvećeni temama istraživanja na Institutu).

Zahvaljujemo domaćinima, ravnatelju g. Danijelu Domišljanoviću i učiteljici Senki Pavešić, kao i ostalim djelatnicima Škole, na pozivu i suradnji te izuzetno ugodnom boravku u povijesno bogatom i geografski jedinstvenom Đurđevcu – Gradu Picoka! Našim mladim znanstvenicima želimo da znatiželjno nastave istraživati i uspješno usvajati nova znanja iz prirodnih znanosti.

POVEZNICA: https://www.os-djurdjevac.hr/gostovanje-imimobila-u-os-durdevac/