Novosti

Sporazum IMI-Veterinarski fakultet Sarajevo

Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjetila je delegacija Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada Republike Hrvatske iz Zagreba u petak, 11.04.2014. godine.

Dekan Veterinarskog fakulteta Prof. dr. Nihad Fejzić, prodekan prof. dr. Muhamed Smajlović, prof. dr. Lejla Saračević i prof. dr. Faruk Čaklovica ugostili su prof. dr. sc. Anu Lucić Vrdoljak ravnateljicu Instituta i njene pomoćnike prof. dr.sc. Radovana Fuchsa i prof. dr. sc. Davora Želježića.

Tijekom razgovora, koji su vođeni u prijateljskoj atmosferi, utvrđeno je da postoji obostrani interes za suradnju u području znanstvene i stručne djelatnosti, što je rezultiralo potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj suradnji između Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada i Veterinarskog fakulteta. Postojeća suradnja će se proširiti u okviru biomedicinskih istraživanja na slijedeće načine: zajedničkim znanstveno-istraživačkim projektima, učešćem u svim oblicima nastavnih aktivnosti te poticanjem mobilnosti istraživača dviju institucija.