Ostali natječaji

  • Stipendije zaklade „British Scholarship Trust“ za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i zaklada „British Scholarship Trust“ pozivaju zainteresirane znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od 1 do 3 mjeseca tijekom ak. god. 2018./2019. Pravo prijave imaju kandidati koji do 1. listopada 2018. neće navršiti 30 godina. Prednost imaju kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.

Više o samom natječaju možete pronaći na stranici http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/stipendije-zaklade-british-scholarship-trust-za-znanstveno-istrazivanje-na-britanskim-sveucilistima-2017-2018/


  • Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2017. godinu

Akademija tehničkih znanosti Hrvatske raspisala je Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2017. godinu.
Natječaj je otvoren od 20. prosinca 2017. godine do 20. veljače 2018. godine.

Više o samom natječaju možete pronaći na stranici http://www.hatz.hr/hr/2017/12/20/natjecaj-za-dodjelu-nagrada-hatz-a-za-2017-godinu/


  • Natječaj Države Izrael za dodjelu stipendija za hrvatske državljane

Veleposlanstvo Države Izrael obavještava sve zainteresirane o natječaju Države Izrael za dodjelu stipendija za hrvatske državljane za studij u Izraelu: za najviše 8 mjeseci (jedna akademska godina) za postdoktorski, istraživački, doktorski ili magistarski program, međunarodni i specijalne programe.

Više o samom natječaju možete pronaći na stranici https://mzo.hr/hr/natjecaj-drzave-izrael-za-dodjelu-dviju-stipendija-za-hrvatske-drzavljane


  • Europska komisija objavila Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu.

Europska komisija objavila je 25. listopada 2017. g. Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu.

Poziv obuhvaća sljedeće aktivnosti:

  • Ključna aktivnost 1 (KA1) – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
  • Ključna aktivnost 2 (KA2) – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
  • Ključna aktivnost 3 (KA3) – Podrška reformi politika

Više o samom natječaju možete pronaći na stranici http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/europska-komisija-objavila-poziv-na-podnosenje-prijedloga-za-program-erasmus-za-2018-godinu/


  • Bavarske godišnje stipendije za poslijediplomske studije u akademskoj godini 2018./2019. 

Slobodna Država Bavarska odnosno Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST – Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa) nudi u akademskoj godini 2018./2019. kandidatima iz Hrvatske godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima. Moguće je i financiranje jednogodišnjega studijskog boravka u Bavarskoj kao dijela doktorskoga studija u matičnoj zemlji. Jednogodišnje stipendije mogu se produljiti dva puta do najviše tri godine.

Više o samom natječaju možete pronaći na sljedećim stranicama:


  • Stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./2019.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./2019.

Više o samom natječaju možete pronaći na sljedećim stranicama: