Novosti, Ostalo

Marija Bartolić dobitnica godišnje nagrade mladim kemičarima za 2023. god.

HKD i Selvita d.o.o. već sedmu godinu zaredom dodjeljuju nagradu mladim medicinskim i farmaceutskim kemičarima. Na VII. Mini simpoziju Sekcije za medicinsku i farmaceutsku kemiju 21. studenog 2023. godine, mladi znanstvenici su održali predavanja o svom istraživačkom radu te sudjelovali u procesu selekcije za dodjelu Nagrade. Nakon prezentacije znanstvenog rada, i nakon selekcije kandidata od strane komisije koju čine predstavnici HKD-a i Selvite d.o.o., odabrana je Marija Bartolić.

Cilj Nagrade je poticanje mladih na kontinuirani razvoj znanstvenog i istraživačkog rada u području medicinske i farmaceutske kemije. Prema Pravilniku Hrvatskog kemijskog društva, Nagrada se dodjeljuje svake godine pojedincu kao priznanje za izvrsne rezultate koji su proizašli iz istraživačkog rada u ranoj fazi njihove znanstvene karijere u području medicinske i farmaceutske kemije.

Marija Bartolić je održala predavanje s naslovom: “Multiple problems, One solution: Multi-Target Directed Ligands as the Future Treatment for Alzheimer’s Disease“.