Novosti, Popularizacija znanosti

ZNANSTVENI DALEKOZOR – zbirka popularno-znanstvenih radova Instituta

Znanstveni i stručni opus znanstvenika Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada odnedavno je obogaćen popularno-znanstvenom knjigom pod naslovom “Znanstveni dalekozor” tiskanom u prosincu 2019. godine. Radi se o novoj zbirci institutskih radova iz područja biomedicine i javnog zdravstva koja će, jednako kao i njezin prethodnik – zbornik radova “Znanstvena svakodnevica”, biti namijenjenja diseminaciji u sklopu popularizacijskih aktivnosti Instituta u svrhu informiranja javnosti o rezultatima istraživanja i važnim preporukama na temu kvalitete zdravlja. Kao dodatni izvor sadržaja za osuvremenjivanje nastave, zbirka može biti osobito korisna nastavnicima prirodoslovnih predmeta i srodnih strukovnih predmeta u školama.

Zbirka sadrži znanstveno utemeljene činjenice i brojne zanimljivosti o deset odabranih tema pod naslovima: Spriječimo otrovanja djece, Zdravo spavanje i zdrava budnost u adolescenciji, Maginja – neotkriveno mediteransko blago, Postojana organska zagađivala – od primjene do nuspojava, Najotrovnije gljive Hrvatske, Buka – zagađenje koje se čuje, Osnove zaštite kože na radu, Putovanje po stanicama, Pas u službi detekcije malignih oboljenja te Opojna znanost: lice i naličje kanabisa. U pojmovniku koji se nalazi na kraju svakog rada izdvojene su i pojašnjene ključne riječi pojedine teme.

“Znanstveni dalekozor” tiskan je uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na kojoj Institut ovim putem zahvaljuje.

Kontakt za informacije o popularizacijskim aktivnostima Instituta:

  • T: (01) 4682 557
  • E: stipicevic@imi.hr

Znanstveni dalekozor