Događanja, Novosti

Znanstveni razgovori mladih


Znanstveni razgovori mladih održat će se 21.11.2018. od 9:00 do 15:30 u predavaonici Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada, Ksaverska cesta 2, Zagreb. U sklopu ovoga događaja mladi istraživači (doktorandi i poslijedoktorandi) predstavit će znanstvenu temu koja je dio njihova rada. Svako izlaganje trajat će desetak minuta nakon čega je predviđeno pet minuta za pitanja iz publike te diskusiju.

Predavanja su podijeljena u pet cjelina: METALI: esencijalni, toksični i nano, ŠTO TE NE UBIJE…, KOLINESTERAZE: u dobru i u zlu, ČA JE ŽIVOT VENGO FANTAŽIJA te ŠEĆER NA KRAJU, a točan raspored i naslove predavanja pogledajte ovdje.

U sklopu Znanstvenih razgovora mladih 18 doktoranada i poslijedoktoranada održalo je prezentacije na zavidnoj razini, pridajući pritom punu pozornost na detalje poput objašnjavanja specifične problematike široj znanstvenoj publici, pridržavanja propisanog vremena izlaganja, konciznosti u izlaganju teme, primjerenoj intonaciji i govoru te izradi prezentacija od kojih niti jedna nije bila nejasna ili nepregledna.

Treba istaknuti i vrlo konstruktivnu i zanimljivu diskusiju nakon svakog predavanja koja je doprinijela razjašnjavanju problematike rada svakog predavača, poslužila je i za bolje upoznavanje mladih te otvorila vrata novim suradnjama unutar Instituta.

Novost na ovogodišnjim prezentacijama bio je obrazac s povratnim informacijama pa smo izdvojili najzanimljivije:

  • „Moraš se pomaknuti više u stranu, dosta si tijelom zaklonio/la zaslon pa nismo mogli vidjeti sve što je prikazano na slajdu.“
  • „…možda malo više vremena trošiš na uvode i objašnjavanje da ćeš pričati o nečemu, umjesto da prijeđeš na stvar (ali to neki vole pa sad…)”
  • „Poraditi na kontaktu očima.“
  • „Imaš lijep glas, ugodno te slušati.“

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u Znanstvenim razgovorima mladih kako s Instituta tako i studentima PMF-a, Zagreb.