Novosti, Ostalo

Dodijeljeno priznanje akad. Marku Šariću

Uredništvo Arhiva za higijenu rada i toksikologiju s ponosom obavještava o velikom priznanju koje su našem počasnom uredniku akademiku Marku Šariću, doajenu hrvatske medicine rada, na međunarodnom simpoziju „Education in OSH, emerging trends and unmet needs“ održanom u Zagrebu 26.-28. 10. 2017. u organizaciji International Commission on Occupational Health (ICOH) i Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu te pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske dodijelili Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Scientific Committee on Education and Training in Occupational Health (Znanstveni odbor za edukaciju u medicini rada).

U Zahvalnici se navodi:

„Svojim radom i primjerom te iznimnom stručnošću podizao kvalitetu struke medicine rada. Generacije mladih specijalista medicine rada odgojio je na načelima neodvojivosti svakodnevnog rada od etičkih, moralnih i znanstvenih principa. Golema radna energija primjer je i uzor novim naraštajima. Njegov doprinos razvoju struke medicine rada u Hrvatskoj nemjerljiv je.“

Ovim putem akademiku Marku Šariću čestitamo na dodijeljenom priznanju, navodeći kako nam je posebna čast što je svojim iznimnim znanjem, stručnošću i autoritetom aktivno uključen u uređivanje našeg časopisa.