Kolokviji, Novosti

Kolokvij (8. studenog)

U predavaonici Instituta u srijedu 08.11.2017. u 13:30 sati održat će se kolokvij Ivana Slade Šilovića iz tvrtke Shimadzu.

Naslov predavanja je Informacijski sustavi za unapređenje procesa i povezivanje laboratorijskih instrumenata

Sažetak predavanja
Razvojem informacijskih tehnologija kao i zakonskih regulativa koji se odnosa na laboratorijska istraživanja moderni informacijski sustavi prije svega višestruko unaprjeđuju rad i obradu rezultata istraživanja modernih laboratorija.  Centralno arhiviranje svih rezultata sa svrhom naknadnih analiza,dugoročne pohrane, analize, osiguranja svih zapisa kao i razmjene metoda, rezultata, nadzor i zaštita digitalnih podataka, digitalno potpisivanje na nekoliko nivoa rezultata istraživanja, osiguranje kvalitete, automatizacija procesa, izvještaja i prikaz rezultata samo su neke teme koje ćemo prezentirati kako bi prikazali današnje informacijske sustave koji se koriste u laboratorijskim analizama.

Kratki životopis predavača
Ivan Slade Šilović

rođen 1973. u Zagrebu
Studirao na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje te Fakultetu Političkih Znanosti Sveučilišta u Zagrebu nakon čega je magistrirao na Rochester Institute of Technology, New York na temu “Remote Medical Diagnostic For Older Patients on Islands”, doktorska disertacija na Informatologiji Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu iz područja  informacijskih sustava u zdravstvu na podatku o dozi zračenja pacijenata, Executive MBA na Zagrebačkoj Školi Ekonomije i Managementa.
Cjeloživotno obrazovanje nastavio je na poznatim sveučilištima od MIT-a, Harvarda, Princetona, Berkleya, Michigena itd kako bi stekao certifikate i diplome iz Projektnog Managementa, CISA, PMP, Psihologije, Umjetne Inteligencije, Design Thinkinga, Filozofije, Predictiv Analytics, Big Data, Game Theory te mnogih drugih.
Radno iskustvo od gotovo 20 godina u Mađarskoj kao voditelj projekata informatičkih sustava za farmaceutske proizvođače i veledrogerije za regiju te u japanskoj firmi Shimadzu u predstavništvu za Europu na informatizaciji zdravstva i laboratorija.
Član je Project Management Institute International, International Society on Aging and Desease, istraživački član Europskog tima za razvoj upotrebe blockchain tehnologije unutar InterPARES Trust,  mentor  startupe u StartUp Factory Zagreb, član uprave MBA Croatia, predsjednik Hrvatsko Japanskog društva i dobitnik povelje Japanske Vlade za razvoj Hrvatsko Japanskih odnosa.
Objavljeni radovi, predavanja, članci iz područja zaštite informatičkih medicinskih komunikacija, budućnost digitalnog zdravstva, umjetne inteligencije u zdravstvu i upotrebe blockchain tehnologija u zdravstvu.