Osvrt

Iza nas je još jedna velika javna manifestacija promocije rezultata istraživanja znanstvenika IMI-ja, promidžbe znanja u društvu, informiranja o aktualnim temama na domaćoj znanstvenoj sceni i ono najvažnije, komunikacije znanosti i obrazovnog sektora društva u neposrednom i ležernom tonu. Osobito nam je drago što su naše teme ove godine privukle još više posjetitelja nego lani, među njima i škole koje nas redovito posjećuju, a to nas dodatno motivira za rad kako bismo i nadalje mogli održavati ovakve aktivnosti i izložiti nove znanstvene zanimljivosti za javnost.

„Ljudi mogu zaboraviti što si rekao, ali nikada neće zaboraviti kako si na njih djelovao i kako su se osjećali u tvom društvu.“ (Carl W. Buechner)

Blizu 500 posjetitelja dva je dana pratilo naš bogat program koji se sastojao od 21 popularnoznanstvenog predavanja, 35 demonstracijskih izlaganja i šest praktičnih radionica. Interesa je bilo i više nego slobodnih mjesta, posebno od strane škola, pa stoga zaključujemo da za idući put trebamo veći prostor ili dulje dane.

Povodom obilježavanja 70. godišnjice osnutka znanstvenici IMI-ja napisali su popularnoznanstvene članke o svojim istraživanjima te ih objavili u dva posebna broja časopisa Priroda (Priroda 5-6-2017 i Priroda 7-8-2017) koja smo ovom prigodom dijelili svim posjetiteljima.

Zahvaljujemo svim našim posjetiteljima na interesu i sudjelovanju, ponajviše nastavnicima i kolegama koji nastoje prenijeti naše znanstvene poruke mladima i šire u javnost.

Non scholae, sed vitae discimus – Ne učimo za školu, već za život.

Veliki pozdrav upućujemo osnovnim školama iz Zagreba: Jabukovac, Gračani, A. Šenoe, K. Š. Gjalskoga, S. S. Kranjčević, M. Gupca, A. Kovačića, Kajzerica, Trnjanska i Rudeš; osnovnim školama iz drugih županija: OŠ E. Kumičića iz Velike Gorice i OŠ Hodošan iz Hodošana, Međimurje; srednjim školama iz Zagreba: XII. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, XV. gimnazija, Gimnazija Marul, PŠ Vladimira Preloga, Športska gimnazija, Prehrambeno-tehnološka škola i Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“; te Gimnaziji „Fran Galović“ iz Koprivnice. Zahvaljujemo stručnim aktivima nastavnika kemije i biologije iz Zagrebačke županije koji su za svoje usavršavanje nastave odabrali naše teme predavanja.

Bilo nam je zadovoljstvo družiti se s vama, prezentirati aktualne znanstvene teme i odgovarati na vaša pitanja kojih nije nedostajalo.

Do sljedeće prilike!