Dragi naši posjetitelji!

 

Pozivamo vas na dvodnevno druženje uz najnovije znanstvene poslastice i novice kojih u Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu nikada ne nedostaje. Kod nas se uvijek nešto novo zbiva, a nešto i iznova “kuha i peče”, mnogo novog znanja tu se miješa i probavlja i zato evo dobre prilike da “okusite” naše najfinije znanstvene “kolačiće”.

U ožujku, mjesecu u kojem ujedno obilježavamo tjedan mozga, Dan voda i Dan meteorologije, dočekujemo proljeće, dulje dane i proljetne školske praznike, za vas smo pripremili “proljetni pladanj” s desetak redova slikovitih i interaktivnih predavanja te nekoliko redova pokaznih vježbi i radionica na uređajima za mjerenje organskog, anorganskog i radioaktivnog onečišćenja u okolišu. Bit će tu i promocija “Kuharice života na Zemlji”, novog popularnoznanstvenog djela našeg iskusnog popularizatora znanosti i uglednog znanstvenika dr. sc. Nenada Raosa.

Zanimljive i korisne rezultate aktualnih i vrlo ozbiljnih tema znanstvenih istraživanja u području biomedicine i javnog zdravstva, biologije, ekologije, kemije, toksikologije i fizike želimo podijeliti sa širim krugom javnosti, a posebno s mladima školskog uzrasta koji možda upravo na našim znanstvenim spoznajama nastave svoj put obrazovanja i djelovanja.

Teme predavanja i praktičnih vježbi prilagođene su razumijevanju školske omladine u dobi od 12 ili 15 godina naviše, a detaljan raspored svih aktivnosti pogledajte u programu zbivanja.
Za lakši odabir teme od interesa svakako pregledajte najavne sažetke klikom na odabrani naslov u programu.

Organiziranim grupama posjetitelja savjetujemo da se radi uspješne organizacije posjeta jave koordinatorici manifestacije dr. sc. Sanji Stipičević na e-kontakt stipicevic@imi.hr ili na broj telefona (01) 4682 557. Rezervacija termina za radionicu Hokus-pokus je obvezna.

VIDIMO SE NA ADRESI KSAVERSKA CESTA 2, ZAGREB!

Ovdje možete preuzeti najavni plakat i program događanja:

Iz medija:

Iz svijeta znanosti (HRT Radio Sljeme, 8.3.2018.)